Lytter MFK til sine supportere?

Tenk deg at du har en bil. Du parkerer den på en offentlig parkeringsplass og du betaler for å få lov til å stå parkert der. Like etterpå kommer en vakt og flytter på vindusviskerne og forteller deg at du ikke kan stå parkert slik, fordi du er to cm for langt til venstre. Neste gang du parkerer, så håper du at du ikke møter parkeringsvakten igjen, men han står der. Denne gangen kritiserer han at du slamrer med dørene. Den tredje gangen kritiserer han at du hadde langlysene på når du entret parkeringsplassen. Dette fortsetter hver eneste gang du parkerer på plassen. Det kommer et punkt der du ikke finner deg i behandlingen. Du blir irritert. Du forteller ham at dette har han ikke noe med, men han svarer at han har blitt pålagt fra øverste hold at slik skal det være. Så hver gang du parkerer bilen er det alltid noe galt. Til slutt begynner du å kvie deg for å parkere bilen, for du vet at djevelskapen venter på lur. Da vakten begynner å vri på bilspeilet klikker det for deg. Du slår ham ned. Det har hverken hjulpet med dialog, formaninger eller ønsker. Du har allerede tapt din sak

Slik er det å komme inn på Aker Stadion også. I en verden der supportere henger opp flagg over rekkverkene sine for å synliggjøre seg selv og sin støtte til sin fotballklubb, blir bannere i Molde dyttet opp over rekkverkene for at reklamen skal synes. Dette er fornærmende. Det er våre bannere. Det er vår synliggjøring. Vi syns ikke MFK skal usynliggjøre sine supportere.
Molde Fotballklubbs vakter har pirket borti våre bannere i flere år, og i fjor stjal MFK 40 cm av hjemmesupporternes opphengsmuligheter uten å informere supporterklubbene om det. Dette holder ikke! I en by som Molde, der alle kjenner alle, må alle prøve å forstå hverandres behov. Vi som er supportere i Molde har forstått behovet til MFK om å vise reklamen, og vi har stort sett bitt i oss forbannelsen som olmer i oss. Vi har vært snille og greie og har tross alt vist klubb, vakter og politi respekt for deres jobb, så når skal MFK vise oss den samme respekten ved å lytte til oss?
Den største feilen MFK kan gjøre er allikevel å forskjellsbehandle hjemme og bortefansen. Om de skal gjøre sånt, må det i det minste være i hjemmesupporternes favør? Hvorfor skal bortefansen alltid få lov til å gjøre det vi ikke har lov til?
Vi risikerer på et punkt å bli utestengt på livstid om vi ikke oppfører oss, men hva med vaktene som provoserer ?
La oss få ha bannerne våre i fred, slik at vi slipper å bli utskjemt for resten av supporternorge. Det er ikke noe rart om hjemmesupporterne mister motivasjonen. Det er som Magne Hoseth sa det: Jo mer jeg ga av meg selv, desto mer fikk jeg tilbake, og ble en bedre fotballspiller. Det samme gjelder oss som støtter MFK. Desto mer MFK hjelper supporterne, desto bedre blir supportingen!
Tenk litt på det.

Skrevet av:The One And Only, T1N

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>