Tabelltipset 2014

Så var det tid for det “alle” gjør før sesongstart!Nemlig, tabelltipset. Hvordan vil tabellen se ut idet vi tar frem adventspynten?Her skal jeg avsløre alt…Tror jeg!

Vi starter på bunn…

16.Stabæk vil bli sist tror jeg på tross av at de har hentet selveste Bob Bradley som trener.Ifølge Tom Høgli er Adu tidenes signering i tippeligaen(de spilte sammen i Club Brugge), noe som virkelig gjenstår å se. Emil Dahle har funnet veien til villaene på Bekkestua, så da får Nadderud besøk av selveste Stein-Jørgen Dahle også!Noe å ta med seg på veien tilbake til 1.divisjon.Vi møter dem borte 13/5.

15.Sogndal vil beklageligvis rykke ned tror jeg.Alltid kjekt med en tur til saftbygda, men frykter det kan bli dårlig med tur i 2015. Malick Mane tok turen til Gøteborg og det mer urbane liv.Vi tar turen til Sogndal 26/10, så husk vinterdekk!

14.Sandnes-Ulf vil spille kvalik for 2.året på rad. Dette på tross av at Selveste Emil Johansson har tatt turen dit. Neppe noen stor forskjell fra flatlander i Nederland.Mistet viktige Thorsteinsson til erkerival Viking og ser ikke for meg at de klatrer høyere enn kvaliken. Bortekampen der nede er 27/4.

13.Sarpsborg 08 sendte oss Mohammed Elyounoussi og hyggelig var det!Brian Deane har hentet playmaker Bojan Zajic fra hovedstaden og tror uansett de har nok kvalitet til å berge seg.17/8 skal vi til på svenskehandel og tar med oss 3 poeng på hjemveien.

12.Lillestrøm havner i ingenmannsland.Er en stund siden de var en trussel selv om de var faretruende nær en cupfinale ifjor. puh!Helstad har faktisk gitt seg ryktes det fra Åråsen. 16/5 skal vi dit og ødelegge 17.Mai stemninga!

11.Bodø/Glimt er tilbake på akkurat…11.plass!Trond Olsen er også tilbake, og jeg tror og synes de virker såpass oppegående i satsing og kvalitet at de berger plassen noenlunde greit.For de som har mulighet til torsdagskamp i Bodø 12.Juni er det så absolutt å anbefale!

10.Start dukker på en hederlig 10.plass. Gjorde de et kupp da de hentet Zlatko Tripic fra oss?Hvem vet, men tror de vil savne finnen Heikkinen i år. Ellers viste siste halvdel av 2013 at de har noe i Tippeligaen å gjøre. Mange ferierende MFK-fans blir nok å finne i Kr.Sand 3.Aug!

9.Odd er irriterende nok fortsatt i Tippeligaen. Enda mer irriterende er det at de i år blir nr.9 og derfor blir med oss videre.Vi har aldri slått dem i Skien på 13 forsøk og 5.April får vi vite om vi endelig greier 3 poeng der.

8.Aalesund gjemmes bort på en nøytral 8.plass. Alltid trivelig at de er der så vi kan hente de tradisjonsrike 3 poengene mot de som enda drømmer om verdensherredømme. Hamdallah er ikke der lenger og faktisk ser det ikke ut til at Dede kommer til å gjøre comeback.I tilfelle noen lurte!12.Juli tar vi på oss shorts og solbriller og inntar danskebåten og jubler for nye 3 poeng.

7.Haugesund hadde en såpass bra sesong ifjor at de faktisk skal spille Europaliga i år.I år må de klare seg uten en av fjorårets beste forsvarer i Bangura som faktisk valgte Minsk som neste stoppested. Alltid trivielle Grindhaug skal komme med vittige kommentarer så det er bare å følge med på intervjuene når FKH er i aksjon.Vi har gått på noen smeller der borte og 25.Mai finner vi ut hvor vittige kommentarer Grindhaug kommer med til FKH-MFK.

6.Viking karrer seg over øvre halvdel mest pga sin gode hjemmestatistikk tror undertegnede. De har en skokk med islendinger i Viking og fortsatt er det sympatiske Kjell Jonevret som styrer vikingskipet. Mindre sympatiske Jarstein vil ikke underholde oss med sine intervjuer da han har dratt til Tyskland der hans personliget visstnok passer mer inn. Uansett, 5.Oktober kan Jarstein se Viking tape hjemme mot Molde og sikkert bli veldig sint-igjen!

5.Vålerengen settes såpass høyt tenker du nok og himler?Joda, tror Rekdal får noe mer skikk på ting i år.Ryddet endel i spillerstallen og fått inn en spiss fra Island(Viking prøvde nok på han),Vidar Ørn Kjartansson som har vist at han kan putte mer enn Børven greide.Nevnte Børven er i Twente mens Ogude sitter i Russland et sted og soner en suspensjon. Litt mer ro over VIF nå, og om det skulle vare kan de snike seg innpå topplagene. Vi møter dem borte 21.Sept.

4.Brann er faktisk høyt oppe!Litt ironisk den?Joda, de er høyt oppe.Signert noen dugende spillere og en ny trener(Norling) som har bra cv og prater bra for seg.Demidov, Hanstveit og svenske Orlov vil nok forsterke. Pusic er borte mens Finne har blitt tysker. 31.August tar vi turen til utlandet eller Bergen som de kaller byen.

3.Strømsgodset sjarmerte alle ifjor.De har nå mistet Ola Kamara og Stefan Johansen og “alle” mener nå at sjarmtrollene ikke vinner serien i 2014.Den avbalanserte keeperen Sead Ramovic har funnet veien til Marienlyst.Ironi det og?Joda. Sen kamp på oss i Drammen i år, nemlig 2.November.

2.Rosenborg kopierer fjoråret og tar sølv.Norges nye sølvgutter må jo leve opp til navnet. Gamst Pedersen synes at bartebyen er mer fristende enn strandliv i Tyrkia(ikke ironi!) og Raske Risiko kom fra Hønefoss. Den ene gangen vi MÅ reise til denne byen blir i år 4.Mai.

1.Molde faktisk….Ja,jeg tror vi kan vinne serien i år!Vi har handlet kvalitet i Singh, Elyounoussi og Sigurdarsson. Vi har ryddet bra opp i stallen og mange unyttige er borte. Skullerud tror jeg duger som erstatter, så trenerbytte frykter jeg ikke. Ser ikke helt de som er bedre enn oss, så kan vel godt si at vi kan vinne gull på mangel av gode utfordrere.Vi har god kvalitet i alle ledd og gjør meg ikke noe om en av spissene putter opp mot 20 mål. Oj, oj, 2014 skal bli så bra folkens!Vi vinner, helt sant!

 

Fasiten er levert av Mortenovic

 

Share on Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>