En konge går av banen

Det var en vårdag i 1993. En syttenåring debuterte for Molde Fotballklubb. -”Hvem er det? Er det sønnen til ?… Laffen, sier du?” Det vi visste den gangen var at du, Daniel, var bygget av skikkelig fotballblod. Lite visste vi at du skulle bli en legende, vår fotballgud, vår konge!

Nei, du er ikke en gud som det står skrevet om i religiøse skrifter, men vår religion er fotball og vår trosretning er Molde Fotballklubb.
Vi som er trofaste moldesupportere har tatt deg stadig sterkere til oss etter som årene gikk. Vi var med deg da du pådro deg ditt første røde kort. Vi var med deg da du fikk oppleve atmosfæren ved cupfinaler. Vi hadde endel av dem. Ikke alle som gikk like bra, men du forstod prinsippet med å ikke gi opp. Vi supportere snakket en stund om de gylne åra med deltagelse i Champions League og flere andreplasser i den norske serien. Det varte bare til høsten nærmet seg i 2011. Supporterne fikk endelig et håp om å oppleve seriegull. Jeg husker jeg snakket med deg på fergekaia etter vi hadde fått en fin seier over Aalesund borte. Jeg sa på mitt sedvanlige klønete vis: -”Det vil bety så mye for alle supporterne her om Molde klarte seriegullet”. Du svarte: “Det vil bety mye for oss på banen også”. En hemmelig drøm var kanskje ikke så hemmelig. En forstår det når en endelig kan slippe jubelen løs en høstkveld i 2011. Alt som het snørr, jubel og tårer ble løst ut fra banken den kvelden.


På tampen av de siste sesongene har sangen “Berg Hestad i blått og i hvitt” runget høyere enn før. Kanskje hver og en av oss har hatt følelsen av at denne gangen kunne være den siste gangen vi fikk sjansen til å synge den. Vi har slitt våre knær på at Daniel måtte ta en sesong til, bare en sesong til, og så enda en. Og nå, se hva de siste sesongene har gitt oss! Tre seriegull og to cup-pokaler. Champions League i 99-00 er ikke lenger det ypperste vi har opplevd. Det er seriegull i 2011, 2012 , det påfølgende året med cup-pokal mot bartene, og the double i 2014. Og som en bonus på alt dette har vi fått sjansen til å være med Molde på tur rundt om i Europa. Sesongen 2015 var den sesongen som ikke tok slutt før en februardag i 2016, og med det også den aktive karrièren til den største legenden i Molde Fotballklubbs historie. Det skal mye til for fremtidens fotballspillere å få en slik legendestatus som det Daniel Berg Hestad har fått, men ja, vi ønsker det. Vi trenger det! Flere legender, flere som spiller med hjertet utenpå drakta som det Daniel har gjort. Daniel er ikke bare en av oss, vi holder ham tett til oss, som om en del av oss, like mye som en tommel er en del av en hånd. Helt naturlig.
Du vil for alltid være vår legende, vår konge.

Slik vil kongen leve for oss
På en grønn bane, inngjerdet
ramme av blå flagg.
Bankende blå hjerter
jubler og gråter for MFK

Rak og høy står han ved ballen
Stirrende mot det som kommer.
Alltid trofast, alltid stolt.
Vår legende, vår konge!
Vår kjære Daniel.

 

Molde 1742

Share on Facebook