Velkommen til Molde 1742!

Molde 1742 ble startet av en liten gjeng Molde-supportere med interesse for tribunekultur. Vi begynte så smått rundt april 2010. Vi hadde lenge snakket om å skape et alternativ til Tornekrattet. Ikke som en konkurrent, men som en positiv tilvekst rundt Molde Fotballklubb.

Vi så at Tornekrattet ikke lenger hadde den positive fremgangen som var ønskelig fra vår side. Spesielt med tanke på hva tribunekultur angår. Vi ønsket, og ønsker fremdeles å være en gruppe som representerer kvalitet, og ikke kvantitet. Man må gjøre seg fortjent gjennom prestasjoner for å ta del i samholdet vårt.

Grunnet spredt bosetning over vårt kjære land har det til tider vært vanskelig å få til en god representasjon på kampene, noe vi jobber mot og håper kommer til å endres over tid. Vi er ikke mange, men vet at vi utgjør en forskjell i den store mengden, og har skapt bra ramme rundt kampene så godt det har latt seg gjøre.

Sammen er vi sterke, og det eneste vi ønsker er at klubben til en hver tid skal få den støtten den fortjener. I medgang og motgang. Og det er i motgang vi utgjør den lille forskjellen fra "den gemene hop". Det er vi stolte av!

Navnet 1742 kom som en ide fra en av initiativtagerne. 1742 var det året Molde fikk sin bystatus. Danske Kristian 6. aksepterte at Molde ble en egen by, til forargelse for bergensere og trøndere. Byvåpenet er også fra 1742. Hvalen i byvåpenet symboliserer silden som jages innover i fjordene, som berget store deler av befolkningen rundt 1739-1741.

Navnet vårt er en hyllest til Molde!

Kontakt oss

Ønsker du å bli kjent med gjengen i Molde 1742, og kanskje også bli en del av felleskapet vårt?

Da anbefaler vi deg å sjekke innom forumet vårt, det er et flott sted å begynne. Vi er en utadvendt og hyggelig gjeng, som alltid er på utkikk etter likesinnede.

Ønsker du en litt mer formell eller privat kanal for å kontakte oss, så kan du sende oss en mail, vi svarer gjerne på spørsmål og andre ting.

Vi ser frem til å høre fra deg!

Vennlig hilsen Molde 1742